1b klasės mokinukai apsilankė Šiaulių Žaliūkių malūnininko sodyboje. Vaikščiojo malūne, ragavo duonos. Grįžtant iš edukacinės kelionės vaikams kilo klausimas: kodėl ką tik ragautos duonos skonis skiriasi nuo tos, kurią perkame parduotuvėje?
Nutarėme patyrinėti. Iš namų vaikai susinešė po duonos riekutę. Sudėjome jas į atskirus polietileninius maišelius, sandariai uždarėme ir pasikabinome stebėjimui. Po trijų dienų pastebėjome pirmuosius pelėsius. Duonos riekeles stebėjome 6 savaites. Pelėsis maišeliuose augo sparčiai, tik … ant dviejų duonos riekučių pelėsio nepasirodė.
Apžiūrėję ant duonos pakuočių gaminimo sudėtį, pirmokai padarė išvadą: kuo daugiau ingredientų duonutės gamybos sudėtyje, tuo mažiau pelėsio ant jos.
Skanios ir sveikos duonutės ant jūsų stalo.
Mokytoja Ilona Trinkienė